Nowy Browar Szczecin – nowe miejsce na gastronomicznej mapie Szczecina

To już trzeci w Szczecinie – po Starej Komendzie i Wyszaku – lokal, w którym będzie można napić się warzonego na miejscu piwa. We wtorek, przy ul. Partyzantów, zainaugurował swoją działalność Nowy Browar Szczecin.

Działalność lokalu nie będzie ograniczała się tylko do serwowania złocistego napoju. Mini browar, pijalnia piwa, restauracja, sala kabaretowo-teatralna – wszystko na około 3 tysiącach metrów kwadratowych, w wyremontowanej kamienicy z 1853 roku, w której od lat działają już lokale Rocker i Lulu Club.

W ofercie browaru znajdzie się 5 rodzajów piwa: pils, ciemny i jasny lager, pszeniczne oraz koźlak. W planach są też piwa sezonowe. Do tego kuchnia pasująca do tego napoju, czyli tradycyjne dania niemieckie i polskie – wszystko w przystępnych cenach.

Wtorkowe otwarcie miało charakter nieoficjalny. Na miejscu wciąż trwają drobne prace wykończeniowe, co nie przeszkadza w tym, aby tutaj przyjść i skorzystać z oferty lokalu. Nowy Browar Szczecin czynny będzie codziennie od godz. 9.00.

Nowy Browar Szczecin

Nowy Browar Szczecin

Nowy Browar Szczecin

Nowy Browar Szczecin

9 comments on “Nowy Browar Szczecin – nowe miejsce na gastronomicznej mapie Szczecina

  1. Byłam tam, wprawdzie nie piłam piwa, ale jadłam obiad. Kuchnia w nowym browarze jest bardzo dobra, brawa dla kucharza! Poza tym wcale nie jest drogo. Już za kilkanaście złotych można zjeść dobry obiad, więc naprawdę polecam 🙂

    • Potwierdzam! Byłem tam na obiedzie i jest naprawdę dobre jedzenie i wcale niedrogie. Fajnie że to miejsce znów ożyło. Po zamknięciu domu kolejarza nic tam się nie działo. Kamienica stała pusta – nie licząc Rockera i Lulu

  2. Kiedy tam najlepiej iść, żeby nie było takiego tłoku? Nowy Browar cieszy się chyba dużą popularnością, bo kiedy bym tam nie poszedł, zawsze jest pełno ludzi i brakuje wolnych miejsc. Picie piwa na stojąco jakoś nie bardzo mi leży, więc chciałbym to jakoś lepiej rozegrać… 😀

  3. Bardzo podoba mi się to miejsce. Kiedyś był tu dom kultury kolejarza, pamiętam to miejsce z dzieciństwa. Bardzo się tutaj zmieniło, oczywiście na plus! Piwo jest bardzo dobre. Kuchnia również! A co najważniejsze – wszystko w przystępnych cenach! Polecam 🙂

  4. Browarek super! Byłem tam ostatnio z kumplami. Trochę ciasno, ale znaleźliśmy wolny stolik. Piwko spoko, jedzonko też całkiem w porządku. No i ceny przyzwoite! Jeszcze tam wrócimy!

  5. Próbowaliście kwaśnicy? Jest rewelacyjna! Myślałam, że w Szczecinie nikt nie jest w stanie zrobić czegoś, co jada się zwykle na południu Polski, ale myliłam się. Kwaśnica w Nowym Browarze w niczym nie ustępuje tej, którą można zjeść na Podhalu. Polecam!

  6. Gdzie napiję się dobrego piwa pszenicznego w Szczecinie? Wybieram się do was wkrótce i słyszałem że macie parę lokalnych browarów. Ktory z nich jest najlepszy i gdzie warto się wybrać? Z góry dzięki za odpowiedź 🙂

    • To w Nowym Browarze jest naprawdę spoko. Próbowałem krótko po otwarciu i całkiem niedawno i wciąż mi smakuje. Jedyny mankament w tym lokalu to chroniczny brak wolnych miejsc. Albo trzeba czekać albo rezerwować.

  7. Bardzo dobra kwaśnica! Zabrałem tam moich znajomych z Danii, którzy w ogóle nie znają tego dania i byli pod wrażeniem. O piwie nie będę się już chyba wypowiadał, bo inni powiedzieli już wszystko. Warto tam się wybrać i tyle!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *